26 ápr

#Chinatown Terasz GYIK

①Ingyenes a parkolás?

Igen. A kínai negyed körüli utcák mind ingyenes parkolási övezetnek számítanak egész évben. Könnyen találhatsz parkolóhelyet. 

 

②Hogyan találok el a Chinatown Teraszra? (Segítség a közlekedéshez)

Budapest kínai negyede (Monori Center) a 10. kerület központjában található. Nagyon könnyű eljutni hozzánk tömegközlekedéssel. A közelben több busz és villamosmegálló is van (9, 28, 62, 95, 117, 151 járatok), Kőbánya alsó vasútállomás is csak pár percre van tőlünk. 

 

Maga a Terasz a Jegenye utca mögötti egyik udvarban működik, egy ikonikus, 72 méter hosszú „nagy sátor” a fő ismertetőjegye. Két nagyobb bejárat vezet el az udvarba, az egyik a Jegenye utcából nyílik, a másik a Mázsa utcából. Nem fogod eltéveszteni.

 

③Fizethetek bankkártyával?

Igen. Mind a 10 standon fizethetsz készpénzzel és bankkártyával is. Előfordulhat, hogy technikai problémák miatt a gépek ideiglenesen nem működnek. Köszönjük megértését és türelmét.

 

④Milyen ételeket ajánlotok idén? Mit lenne érdemes megkóstolnom, ha még új vagyok itt?

Mindegyik standnak megvan a saját specialitása. A Facebook oldalunk végigvezet a „kötelező megkóstolni”, valamint a „legnépszerűbb” ételek és italok útvesztőjén, egyenként bemutatva azokat. Kérünk, hogy maradj velünk és időről-időre újra nézd át ezt a Facebook oldalunkat. fb.com/ChinatownBudapest

 

⑤Van vegetáriánus menü?

Igen, természetesen van. Mindegyik stand kínálatában szerepel többfajta vegetáriánus étel is. Néhány kínai étel pedig hússal, de akár hús nélkül is elkészíthető. Nyugodtan jelezd a felszolgálóknak az ilyen irányú kéréseidet. Időnként látogass vissza erre az oldalra, a következő napokban bemutatjuk majd az összes vegetáriánus ajánlatot.

 

⑥Van gluténmentes menü?

Vedd figyelembe, hogy bár az ételek fő összetevői gluténmentesek lehetnek, de szinte az összes hagyományos, gyakran használt kínai ételízesítő és szósz tartalmaz glutént. A budapesti Chinatown szakácsai jelenleg nagyon ritkán használnak gluténmentes összetevőket az ételek ízesítéséhez. Emiatt sajnos az idei menüben nem szerepelnek garantáltan gluténmentes ételek.

 

⑦Elfogadtok OTP SZÉP-kártyát, vagy Erzsébet utalványt?

Sajnos nem. Készpénzzel és bankkártyával tudtok csak fizetni.

 

⑧Kutyát is hozhatok magammal?

Igen. Kutyabarát hely vagyunk. Kérjük, hogy a kutyát mindig tartsd pórázon.

 

⑨Lehet-e asztalt foglalni az éjszakai piacra?

Mivel önkiszolgáló alapon működő, és tíz különböző konyha által üzemeltetett food court-ról van szó, ezért sajnos nem tudunk asztalfoglalást szervezni. Idén már 100 asztal várja a látogatókat. A nagyobb kerek asztaloknál nyolc ember tud egyszerre leülni. Általában, ha fél 7 előtt érkezel, nem okoz gondot, hogy szabad asztalt találj.
Ha nagy társasággal jöttök, és több összetolt asztalra van szükségetek, csak azt tudjuk javasolni, hogy néhányan jöjjenek korábban, és önállóan toljanak össze pár asztalt a később érkezőknek.

 

⑩Ha szakad az eső és fúj a szél, akkor is nyitva vagytok?

Igen! A Chinatown Terasz a legborzalmasabb időjárási körülmények közt is nyitva tart minden este nyáron. Előfordulhat azonban, hogy ha elfogytak a rendelések és nem jönnek új vendégek, hogy néhány stand korai zárás mellett dönt. Köszönjük a megértéseteket. 

 

⑪Hétköznap és nemzeti ünnepek is nyitva van a Terasz?

Igen! Minden este 17:00-23:00 közt egészen augusztus végéig. Meghosszabbítható szeptemberig. 

 

⑫Lehet dohányozni a Teraszon?

Bent a sátor alatt tilos a dohányzás. Kérjük, hogy ha szeretnél rágyújtani, akkor a sátor területén kívül tedd ezt meg. Köszönjük a megértéseteket és az együttműködéseteket. 

 

⑬Biztonságos sokáig kint maradnom ezen a környéken?

Teljesen. Sötétedés után minden környező utca ki van világítva. Az itt működő 18 kínai étterem, valamint a Dunapanda szupermarket is késő estig nyitva tart, minden este számottevő a gyalogos és az autó forgalom. Egész biztosan nem leszel egyedül. Mindemellett a biztonsági szolgálatunk minden nap 24 órában járőrözik. 

 

⑭Pontosan meddig lesz nyitva a Chinatown Terasz?

Egész nyáron nyitva leszünk minden este egészen augusztus végéig. Meghosszabbítható szeptemberig. A zárás pontos dátuma az időjárástól és a hőmérséklet alakulásától függ. Majd csak augusztus végén fogjuk eldönteni és bejelenteni ezt a dátumot. 

Elérhetőség

Social media:

Hogyan jutsz ide GYIK

Nyitva tartás

Áruházak Áruházak

H-V 08:00 - 17:00

Éttermek Éttermek

H-V 10:00 - 21:00

Ünnepi nyitva tartás Ünnepi nyitva tartás

The wholesale showrooms and supermarkets close during Hungary’s national holidays. The Chinese restaurants open as usual.