14 5月

Chinatown Terasz GYIK

Ingyenes a parkolás?

Igen. A kínai negyed körüli utcák mind ingyenes parkolási övezetnek számítanak egész évben. Könnyen találhatsz parkolóhelyet. 

 

Hogyan találok el a Chinatown Teraszra? (Segítség a közlekedéshez)

Budapest kínai negyede (Monori Center) a 10. kerület központjában található. Nagyon könnyű eljutni hozzánk tömegközlekedéssel. A közelben több busz és villamosmegálló is van (9, 28, 62, 95, 117, 151 járatok), Kőbánya alsó vasútállomás is csak pár percre van tőlünk. 

 

Maga a Terasz a Jegenye utca mögötti egyik udvarban működik, egy ikonikus, 72 méter hosszú „nagy sátor” a fő ismertetőjegye. Két nagyobb bejárat vezet el az udvarba, az egyik a Jegenye utcából nyílik, a másik a Mázsa utcából. Nem fogod eltéveszteni.

 

Fel kell mutatnom a védettséget igazoló plasztikkártyát?

A járványügyi előírásokat követve – mivel szabadtéren, teraszon történik a fogyasztás – nem szükséges védettségi igazolvánnyal rendelkezned. 

 

Milyen ételeket ajánlotok idén? Mit lenne érdemes megkóstolnom, ha még új vagyok itt?

Mindegyik standnak megvan a saját specialitása. Ez az oldal végigvezet a „kötelező megkóstolni”, valamint a „legnépszerűbb” ételek és italok útvesztőjén, egyenként bemutatva azokat. Kérünk, hogy maradj velünk és időről-időre újra nézd át ezt az oldalt.

 

Van vegetáriánus menü?

Igen, természetesen van. Mindegyik stand kínálatában szerepel többfajta vegetáriánus étel is. Néhány kínai étel pedig hússal, de akár hús nélkül is elkészíthető. Nyugodtan jelezd a felszolgálóknak az ilyen irányú kéréseidet. Időnként látogass vissza erre az oldalra, a következő napokban bemutatjuk majd az összes vegetáriánus ajánlatot.

 

Van gluténmentes menü?

Vedd figyelembe, hogy bár az ételek fő összetevői gluténmentesek lehetnek, de szinte az összes hagyományos, gyakran használt kínai ételízesítő és szósz tartalmaz glutént. A budapesti Chinatown szakácsai jelenleg nagyon ritkán használnak gluténmentes összetevőket az ételek ízesítéséhez. Emiatt sajnos az idei menüben nem szerepelnek garantáltan gluténmentes ételek.

 

Fizethetek bankkártyával?

Igen. Mind a 10 standon fizethetsz készpénzzel és bankkártyával is.

 

Kutyát is hozhatok magammal?

Igen. Kutyabarát hely vagyunk. Kérjük, hogy a kutyát mindig tartsd pórázon.

 

Biztonságos sokáig kint maradnom ezen a környéken?

Teljesen. Sötétedés után minden környező utca ki van világítva. Az itt működő 18 kínai étterem, valamint a Dunapanda szupermarket is késő estig nyitva tart, minden este számottevő a gyalogos és az autó forgalom. Egész biztosan nem leszel egyedül. Mindemellett a biztonsági szolgálatunk minden nap 24 órában járőrözik.

 

Pontosan meddig lesz nyitva a Chinatown Terasz?

Egész nyáron nyitva leszünk minden este egészen augusztus végéig. Meghosszabbítható szeptemberig. A zárás pontos dátuma az időjárástól és a hőmérséklet alakulásától függ. Majd csak augusztus végén fogjuk eldönteni és bejelenteni ezt a dátumot. 

 

营业时间

批发店 批发店

周一-周日08:00 - 17:00

餐馆 餐馆

周一-周日 10:00 - 21:00

节日营业时间 节日营业时间

批发店铺、超市仅在匈牙利全国法定节假日期间关门歇业,多家中餐馆全年无休。