05 Már

Biztonságos-e meglátogatni a Monori Központot?

A koronavírus (COVID-19) járvány kitörése óta, minden tőlünk telhetőt elkövetünk, hogy a Magyarországon élő kínaiak közt ne legyen fertőzött személy (beleértve a kínai kereskedőket, üzletembereket és diákokat). Minden Kínából visszaérkező személlyel szemben elvárás a minimum 14 napos karantén. Jelenleg nincs igazolt fertőzés a a Monori Center területén és a Magyarországon élő kínaiak körében.

Fontos frissítés: A legutóbbi napokban az igazolt fertőzések száma, az epicentrum Hubei (Hupej) tartományon kívül, Kínában napi kevesebb mint 10-re csökkent. Hubei tartományban ez a szám napi kevesebb mint 200-ra csökkent, és a tartomány továbbra is le van zárva a külvilágtól. A WHO elismeréssel nyilatkozott Kína erőfeszítéseiről, a járvány “túllendült a csúcsponton, és kontroll alatt van tartva”. A Magyarországon élő kínaiak ennek ellenére továbbra is elővigyázatosak maradnak, és betartják a karantént.

A budapesti Kínai Nagykövetség – tekintettel a járvány súlyosbodására a világ Kínán kívüli részén – felhív minden kínai állampolgárt, aki Magyarországra fertőzött régiókból (Olaszország, Irán, Dél-Korea, Japán, stb.) érkezik, hogy helyezze magát otthoni karanténba legalább 14 napon át.

Az európai (különösképp olaszországi) járványhelyzet súlyosbodásával, a budapesti Kínai Nagykövetség figyelmeztette a Magyarországon élő kínai állampolgárokat, hogy ne utazzanak Olaszországba vagy más, illetve akik az elmúlt egy héten belül ott jártak, helyezzék magukat minimum 14 nap karanténba.

Szeretnénk újból köszönetünket kifejezni annak a sok magyar embernek, akik támogatásukat és szeretetüket jelezték felénk.. A félelem és a rasszizmus sosem oldja meg a problémákat. A koronavírussal minden embernek együtt, egységesen kell szembeszállnia.

Kaptunk néhány kérdést az utóbbi időben, amelyeket ezennel megválaszolunk.

Biztonságos-e most a Monori Centerbe, vagy bármilyen más kínai boltba menni?
A Magyarországon élő kínaiak nagyon szigorú intézkedéseket hoznak, annak érdekében, hogy ne fertőződjenek meg. Maszkot hordanak, nem látogatnak zsúfolt közösségi helyeket, elhalasztják külföldi utazásaikat, ha szükséges otthoni karanténba vonulnak. A Monori Centerben minden boltot és éttermet naponta fertőtlenítenek.
Jelenleg nincs igazolt fertőzés a Monori Center területén, illetve a magyarországi kínai közösség tagjai körében.

Kell-e maszkot felvennem, ha be akarok menni egy üzletbe?
Bizonyára észrevettétek, hogy maszk tekintetében eltérő álláspontok vannak. Az európai hivatalos szervek általánosságban nem javasolják a maszk hordását, kivéve ha beteg az illető, köhög és tüsszög. Mi elfogadjuk mindenki személyes döntését, hogy visel, vagy nem visel maszkot. Azonban a kínai emberek számára teljesen természetes, sőt van amikor kötelezően elő van írva, hogy járvány esetén maszkot vesznek fel. Tehát ha láttok egy maszkot viselő kínai embert, ne essetek pánikba, nem feltétlenül fertőzött vagy beteg emberről van szó, azért van rajta, mert ő így védi saját magát.

Monori Center Üzemeltetés

Elérhetőség

Social media:

Hogyan jutsz ide GYIK

Nyitva tartás

Áruházak Áruházak

H-V 08:00 - 17:00

Éttermek Éttermek

H-V 10:00 - 21:00

Ünnepi nyitva tartás Ünnepi nyitva tartás

The wholesale showrooms and supermarkets close during Hungary’s national holidays. The Chinese restaurants open as usual.